Saturday, January 03, 2015

STOK SUSU SEBELUM MULA BEKERJA...


Alhamdulillah...rezeki aari...mama berjaya buat stok susu dalam masa 3 bulan ni...papa dah risau kat mana lagi nak simpan sebab dah penuh...tapi minggu terakhir tu bottle training...kebanyakan yg dipam tak di freeze kan...selamat...setiap pagi dlm kol4 pam dapat dlm 2 botol...tapi ada gak masa yang susu merudum...yg penting...jgn stress...

TOILET TRAINING...BOTTLE TRAINING...


Sempena taska cuti...papa cuti...and of course mama memang cuti...ambil kesempatan ni untuk toilet train sya ngan ish...sya je berjaya...first 3 days agak horror...asik terbocor je...tapi lepas tu dah ok...kekadang je sya terlupa...especially bila baru bangun tido...

Ish pulak lepas pemerhatian seminggu...kami buat keputusan untuk stop dan tak menambahkan stress kami...keputusannya bladder ish masih belum matang...sbb xde patern yg tetap...dan bak kata papa...asik ter'syeret' je...terkencing kuantiti sikit dlm jarak masa yang rapat...

Aari pulak train minum susu pakai botol seminggu akhir...first 2 days...dia nye ngamuk...macam kene dera...sekarang dah ok dah...

Antara aktiviti diorang sempena cuti dan di train...aktiviti outing dikurangkan...except balik shah alam kejap...

Friday, January 02, 2015

2015....


Eppi new year 2015....semoga hidup kita lebih diberkati di hari2 mendatang...dan alhamdulillah pembukaan tahun ini dibuka dengan maulidurrasul...from sya, ish and aari....

Sunday, December 21, 2014

SEMANGAT KESUKANAN...BOLA...


Tengokla 2 hero ni asyik menonton bola dalam gelap....ditemani bola...suzuki piala aff...ni masa malaysia kalahkan vietnam masa separuh akhir...hajat nak tengok malaysia menang di pusingan akhir tak kesampaian...kalah kepada thailand...

Saturday, December 13, 2014

IMUNISASI 3 BULAN...AARI...


Walaupun belum lagi 16Dec untuk aarisya 3 bulan...semalam aarisya dah dapatkan imunisasi untuk 3 bulan....alhamdulillah...berat aarisya naik lagi 1kg...membawa kepada 5.8kg...dah besar anak mama ni....yang kelakanya...masa nak cucuk semalam...sebelum cucuk dia punyala nangis...cucuk je terus diam...dia marah mama pegang badan dia kuat2...bukan marah sbb cucuk...huhuhu...
Dan sempena 3 bulan ni juga...mama nak panggil aarisyah dengan gelaran AARI...bukan sbb apa...bila panggil aarisyah...kompius dengan aaisyah (kak sya)...nak panggil aarisy...kompius lak dengan aaish (abg ish)...so panggil nama awal...aari...nak glemer skit...sebut ala ala omputih..erry...huhu...

Wednesday, December 10, 2014

BEDUNG PUNYA CERITA...


Haha..pasal bedung pun nak citer...aarisyah ni kalau tido...suka dibedung...kalau tak tangan tu tak tau dok diam...so masa preggy dulu mama ada beli bedung berzip...pakaikan masa aarisya baru lahir tak sesuai...leh lagi keluar tgn...so skang pakai fit je...ingat nak tambah koleksi lagi...tapi bila baca sesuai sampai berat 6.5kg je...x jadi nak beli...kang pakai baper kali dah x muat..rugi je...cukup la 2 ni...

Saturday, December 06, 2014

CONGRATS DILA AND WIR...


Kitorang p lawat baby baru ari ni...kepunyaan pasangan dila n wir...so sama la kita...dah ada 3 anak...yang ketiga ni girl...leh geng ngan aarisya...so...danial n raiyan...jaga ur little sis elok2 ek...aleesya adelia....