Monday, August 28, 2017

SIAPA AGAKNYA NI....


Tanggal 28 Ogos 2017....pukul 12.32 tengahari, lahirlah seorang lagi mukminah solehah (aamiin insyaallah) dalam keluarga kami dengan berat 3.08 kg...introducing our new little princess.....jeng jeng jeng....

 
Ramai yang komen kata mcm rupa abg aaish...huhu

Sunday, May 24, 2015

TM GROUP AWART NITE 2015....



Plan minggu ni sebenarnya nak buat benda lain...sekali...petang rabu tu dapat tahu kene bertugas sempena TM Group Award Nite 2015....huhu..lari plan...sian hubby...dia plan nak study sbb isnin ada exam...klu dah menjaga 3 budak ni of course tak sempatnya nak study...dan disebabkan wifey terchenta dia ni kesian kat dia...so suggest la kat hubby untuk minggu ni balik shah alam...at least family mak leh tolong hubby jaga budak2 ni....i mmg tahu sgt kesengsaraan jaga bebudak ni sengsorang....huhu...kesian la kat dia lak kan...lagi pun dia kene hantar and amik i balik dari event tu...
Tugas2 khas kali ni...jaga booth tshirt n keychain...jadi cashier...sampai PICC dalam kol 11am...tinjau2 kawasan sat...pastu pi makan...baru gi bilik sekreteriat...tolong kira tshirt n keychain...dah dekat nak kol 2pm...baru bukak kedai...sampai ke kol 12 mlm...tapi tak le straight...ada la break2...bila org dah start masuk theater...tutup la kedai...p mkn...solat...dapat la gak tgk show tu sekejap...tema kali ni teater musikal...huhu..
2 budak yg dah besar tu my mom in law bawak gi kenduri...so tinggal la si kecik aari tu ngan papa...tenang la skit hidup papa kot...i yang tak tenang...nak tukar baju pun tak sempat..kononnye masa bertugas mlm nak tuko baju...last2 pakai je baju yang sama dari pagi tu..tapi dapat gak la curi masa pi pam...dapat la 2 botol rezeki aari...pastu balik tergolek dah...tak larat...sakit kaki berdiri n berjalan seharian....
Kasih sayang dari seorang atok kepada cucu2 nya...huhu...siap letak lagi 1 tilam queen dalam bilik kitorang tido tu....lagi sedap la bebudak tu tido...masa bangun pagi tu Sya cakap dia bgn tido je...mama dah takder...pi kerja....huhu..ye la ...masa Sya ngan Ish anto mama tu...diorang tengah tido dalam keter...aari tinggal ngan atok...masa tinggal tu pun aari tengah tido....

Saturday, January 03, 2015

STOK SUSU SEBELUM MULA BEKERJA...


Alhamdulillah...rezeki aari...mama berjaya buat stok susu dalam masa 3 bulan ni...papa dah risau kat mana lagi nak simpan sebab dah penuh...tapi minggu terakhir tu bottle training...kebanyakan yg dipam tak di freeze kan...selamat...setiap pagi dlm kol4 pam dapat dlm 2 botol...tapi ada gak masa yang susu merudum...yg penting...jgn stress...

TOILET TRAINING...BOTTLE TRAINING...


Sempena taska cuti...papa cuti...and of course mama memang cuti...ambil kesempatan ni untuk toilet train sya ngan ish...sya je berjaya...first 3 days agak horror...asik terbocor je...tapi lepas tu dah ok...kekadang je sya terlupa...especially bila baru bangun tido...

Ish pulak lepas pemerhatian seminggu...kami buat keputusan untuk stop dan tak menambahkan stress kami...keputusannya bladder ish masih belum matang...sbb xde patern yg tetap...dan bak kata papa...asik ter'syeret' je...terkencing kuantiti sikit dlm jarak masa yang rapat...

Aari pulak train minum susu pakai botol seminggu akhir...first 2 days...dia nye ngamuk...macam kene dera...sekarang dah ok dah...

Antara aktiviti diorang sempena cuti dan di train...aktiviti outing dikurangkan...except balik shah alam kejap...

Friday, January 02, 2015

2015....


Eppi new year 2015....semoga hidup kita lebih diberkati di hari2 mendatang...dan alhamdulillah pembukaan tahun ini dibuka dengan maulidurrasul...from sya, ish and aari....

Sunday, December 21, 2014

SEMANGAT KESUKANAN...BOLA...


Tengokla 2 hero ni asyik menonton bola dalam gelap....ditemani bola...suzuki piala aff...ni masa malaysia kalahkan vietnam masa separuh akhir...hajat nak tengok malaysia menang di pusingan akhir tak kesampaian...kalah kepada thailand...

Saturday, December 13, 2014

IMUNISASI 3 BULAN...AARI...


Walaupun belum lagi 16Dec untuk aarisya 3 bulan...semalam aarisya dah dapatkan imunisasi untuk 3 bulan....alhamdulillah...berat aarisya naik lagi 1kg...membawa kepada 5.8kg...dah besar anak mama ni....yang kelakanya...masa nak cucuk semalam...sebelum cucuk dia punyala nangis...cucuk je terus diam...dia marah mama pegang badan dia kuat2...bukan marah sbb cucuk...huhuhu...
Dan sempena 3 bulan ni juga...mama nak panggil aarisyah dengan gelaran AARI...bukan sbb apa...bila panggil aarisyah...kompius dengan aaisyah (kak sya)...nak panggil aarisy...kompius lak dengan aaish (abg ish)...so panggil nama awal...aari...nak glemer skit...sebut ala ala omputih..erry...huhu...